Sunday, September 13, 2009

Κίνημα Πολιτών, από Στόμα σε Στόμα

Τελικά, οι τελευταίες εξελίξεις μας πρόλαβαν: προκυρήχθηκαν εκλογές. Στις 4 του Οκτώβρη του 2009 καλούμαστε να εκλέξουμε νέα κυβέρνηση για τη χώρα... Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει χρόνος για να θέσουμε την ιδέα που αναπτύχθηκε στην προηγούμενη καταχόρυση, σε ισχή.

Το ερώτημα είναι τι κάνουμε τώρα. Θα πάμε να ψηφίσουμε τους ίδιους αναίσχυντους “πολιτικούς„ για μία ακόμα φορά;

Για μένα έτσι όπως έχουν τα πράγματα τη δεδομένη χρονική στιγμή, δηλαδή σε συνθήκες απόλυτης απουσίας σοβαρής πολιτικής πρότασης από όλα τα υπάρχοντα κόμματα, η επιλογή είναι μία:

Το Κίνημα Πολιτών από Στόμα σε Στόμα, που αναπτύσσει πολύ ωραία στο σημερινό άρθρο του στην Καθημερινή, ο κ. Χρήστος Γιανναράς.

Σας το παραθέτω, διαβάστε το:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_246_13/09/2009_329174


Συμφωνώ 100% μαζί του και καλώ όλους να ακολουθήσουν την πρότασή του: Ναί, να πάμε όλοι να ψηφίσουμε, με ένα και μοναδικό στόχο: Κανένα Κόμμα να μην λάβει ποσοστό μεγαλύτερο του 20%.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα είναι σοκαριστικό για τα 2 κόμματα εξουσίας, το πράσινο και το μπλέ. Ίσως αυτό το σόκ από μόνο του, μπορέσει να συντελέσει στο να συνειδητοποιήσουν όλοι οι γνωστοί μεγαλο - πολιτικοί, το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει και ίσως, ίσως σκέφτομαι με το πάντα ελπιδοφόρο πνεύμα μου, η συνειδητοποίηση αυτή φέρει την αλλαγή: δηλαδή την αποχώρησή τους από την πολιτική σκηνή. Το κενό: αυτο πρέπει να προκαλέσουμε. Tην δημιουργία κενών θέσεων στην πολιτική σκηνή της χώρας μας.

Κάθε κενό γεμίζει: αυτή είναι η φυσική μοίρα όλων των κενών χώρων.

Είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε κενούς χώρους στην πολιτική σκηνή της χώρας μας σήμερα. Έχουν πάρει όλοι οι συνήθεις επισκέπτες των τηλεοπτικών παραθύρων από μια βουλευτική θέση στο χέρι, και φέρονται σαν να γεννήθηκαν με πιστοποιητικό γεννήσεως που στη θέση του ονόματος φέρει το επάγγελμά τους: εις τους αιώνας των αιώνων, εσαεί βουλευτής. Ναι, ξέρω, ξέρω: είναι πολλά τα λεφτά...

Κάθε κενό γεμίζει: αυτή είναι η φυσική μοίρα όλων των κενών χώρων. Υπάρχουν πολλοί νέοι, καθαροί, ωραίοι Έλληνες που περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία. Η ευκαιρία του κενού χώρου, που θα έρθουν να τον γεμίσουν με τις προτάσεις τους και την εργασία τους.


Ας προσπαθήσουμε. Ας στοχεύσουμε σε πολλές αποχωρήσεις στις 4 Οκτώβρη. Ας στοχεύσουμε σε ποσοστό μικρότερο του 20% για όλα τα κόμματα.

Ας γίνουμε το Κίνημα Πολιτών από Στόμα σε Στόμα.

Τα εύκολα, έπονται.

No comments:

Post a Comment